Tou 16, 2 vuotta sitten

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Rallicrossin Suomen mestari Toomas Heikkinen jatkaa uraansa USA:n Global-sarjassa. Joensuulainen Heikkinen kilpailee lähes 600-hevosvoimaisella OMSE Bluebeam Ford Fiestalla sarjassa, joka esiintyy Indy- ja Nascar -kisojen yhteydessä.

- Uskon, että USA:ssa tästä lajista voi saada ammatin. Mukana on jo viisi tehdastallia, ja lisää on tulossa. Jenkeissä voi luoda uran. Ainakin se on todennäköisempää kuin Euroopassa. Kyllä katse suunnattiin heti viime kauden jälkeen tänne, Heikkinen sanoo.

Heikkinen, 21, saavutti SM-tittelin vuonna 2010 lähes näytöstyyliin. Viime kaudella hän kilpaili EM-sarjassa ollen loppupisteissä kuudes.

Alkavan kauden haaste on kova, sillä samalla viivalla esiintyvät mm. lajin yhdysvaltalaiset supertähdet Ken Block, Travis Pastrana ja Dave Mirra. Sarjaan osallistuu myös kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm sekä rallicrossin 3-kertainen Euroopan mestari Sverre Isachsen.

- Tavoitteena on olla kauden puoliväliin mennessä top3-tasolla, Heikkinen miettii.

Eurooppalainen rallicross on rantautunut Jenkkeihin ryminällä parin viimeisen vuoden aikana. Laji sopii näyttävyyden ja stadiontyyppisten ratojen ansiosta erittäin hyvin moottoriurheilua rakastaville faneille.

- Tapahtuma on aina 2-päiväinen, mutta varsinainen kilpailu ja finaalit vedetään läpi sunnuntaisin kahden tunnin aikana. Kisat näytetään suorina lähetyksinä ESPN-kanavalla, ja tuo kahden tunnin action tehdään nimenomaan TV:n ehdoilla, Heikkinen kertoo.

Kilpailukausi käynnistyy Charlottessa 26. toukokuuta. Maineikkaat X-gamesit ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Los Angelesissa.

Global RallyCross 2012 kalenteri:
26.5. Charlotte
9.6. Fort Worth
30.6.-1.7. Los Angeles
14.7. New Hampshire
1.9. Atlanta
29.9. Las Vegas

Kommentointi suljettu.

Ulkomaat
Lok 14, 2 viikkoa sitten

Vähämiko ja Tukiainen podiumille Saarenmaalla

Vähämiko ja Tukiainen podiumille SaarenmaallaMonille suomalaisille ralliautoilijoille jo lähes perinteeksi muodostuneessa kilpailukauden päätöksessä, Viron Saarenmaalla ajetussa kaksipäiväisessä 10 erikoiskokeen mittaisessa rallissa Printsport Racingin Ford Fiesta S2000-autoilla ajaneet Tomi Tukiainen ja Janne Vähämiko saavuttivat R4-luokan palkintokorokkeen kaksi alinta sijaa. Viimeiset vuodet valikoidusti kilpailleet suomalaiskuljettajat ajoivat ...

Lok 13, 2 viikkoa sitten

Esa ja Enni vauhdissa Saarenmaalla, rengasrikko verotti tulosta

Esa ja Enni vauhdissa Saarenmaalla, rengasrikko verotti tulostaEsa Ruotsalainen päätti kilpailukautensa viikonloppuna Viron Saarenmaalla, jossa hän ajoi Honda Civicillä hienosti luokkansa kärkikamppailussa. Kaksipäiväisen ja 10 erikoiskokeen mittaisen rallin lopputuloksissa Saarijärven mies putosi seitsemänneksi rengasrikon hidastamana. Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen johtivat luokkaansa kahden ensimmäisen erikoiskokeen ajan ja Saarenmaa ...

Lok 8, 2 viikkoa sitten

Solberg jälleen WRC:n rattiin ja yllätysväreissä

Solberg jälleen WRC:n rattiin ja yllätysväreissäTuore Rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg ilmoitti ajavansa WRC-autolla Condroz-rallin Belgiassa marraskuun alkupäivinä. Tässä hieman yllättävässä projektissa on paljon vanhaa, mutta myös uutta. Solberg ajaa kisan yhdessä vanhan kartturinsa Phil Millsin kanssa, joka lopetti kilpauransa vuonna 2010. He käyttävät tuon saman vuoden ...