Tou 16, 3 vuotta sitten

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Rallicrossin Suomen mestari Toomas Heikkinen jatkaa uraansa USA:n Global-sarjassa. Joensuulainen Heikkinen kilpailee lähes 600-hevosvoimaisella OMSE Bluebeam Ford Fiestalla sarjassa, joka esiintyy Indy- ja Nascar -kisojen yhteydessä.

- Uskon, että USA:ssa tästä lajista voi saada ammatin. Mukana on jo viisi tehdastallia, ja lisää on tulossa. Jenkeissä voi luoda uran. Ainakin se on todennäköisempää kuin Euroopassa. Kyllä katse suunnattiin heti viime kauden jälkeen tänne, Heikkinen sanoo.

Heikkinen, 21, saavutti SM-tittelin vuonna 2010 lähes näytöstyyliin. Viime kaudella hän kilpaili EM-sarjassa ollen loppupisteissä kuudes.

Alkavan kauden haaste on kova, sillä samalla viivalla esiintyvät mm. lajin yhdysvaltalaiset supertähdet Ken Block, Travis Pastrana ja Dave Mirra. Sarjaan osallistuu myös kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm sekä rallicrossin 3-kertainen Euroopan mestari Sverre Isachsen.

- Tavoitteena on olla kauden puoliväliin mennessä top3-tasolla, Heikkinen miettii.

Eurooppalainen rallicross on rantautunut Jenkkeihin ryminällä parin viimeisen vuoden aikana. Laji sopii näyttävyyden ja stadiontyyppisten ratojen ansiosta erittäin hyvin moottoriurheilua rakastaville faneille.

- Tapahtuma on aina 2-päiväinen, mutta varsinainen kilpailu ja finaalit vedetään läpi sunnuntaisin kahden tunnin aikana. Kisat näytetään suorina lähetyksinä ESPN-kanavalla, ja tuo kahden tunnin action tehdään nimenomaan TV:n ehdoilla, Heikkinen kertoo.

Kilpailukausi käynnistyy Charlottessa 26. toukokuuta. Maineikkaat X-gamesit ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Los Angelesissa.

Global RallyCross 2012 kalenteri:
26.5. Charlotte
9.6. Fort Worth
30.6.-1.7. Los Angeles
14.7. New Hampshire
1.9. Atlanta
29.9. Las Vegas

Kommentointi suljettu.

Ulkomaat
Lok 25, 3 kuukautta sitten

EP Lappi voitti jälleen asfalttirallin

EP Lappi voitti jälleen asfalttirallinEsapekka Lappi jatkoi virheetöntä ajoaan asfaltilla ja vei Sveitsin EM-osakilpailun ykkössijan 42 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Craig Breeniin. Kun Lapin tallikaveri Sepp Wiegand ajoi kolmanneksi, on suomalainen menossa vahvasti kohti Euroopan mestaruutta. Sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Korsikalla kahden viikon kuluttua. - ...

Lok 20, 3 kuukautta sitten

Alen ykkönen Rallylegend-kisassa

Alen ykkönen Rallylegend-kisassaTeknavin koeajaja Markku Alén ja Lancia Rally 037 on edelleen kova yhdistelmä rallissa. Alén kaasutti edellisenä viikonloppuna jo kolmanteen peräkkäiseen voittoon San Marinon asvalttiteillä ajetussa perinteisessä Rallylegend -kilpailussa. Alénin kartanlukijana toimi Ilkka Kivimäki, ja muutenkin kaikki oli kuin rallin kulta-aikoina. Kymmenet ...

Lok 14, 3 kuukautta sitten

Vähämiko ja Tukiainen podiumille Saarenmaalla

Vähämiko ja Tukiainen podiumille SaarenmaallaMonille suomalaisille ralliautoilijoille jo lähes perinteeksi muodostuneessa kilpailukauden päätöksessä, Viron Saarenmaalla ajetussa kaksipäiväisessä 10 erikoiskokeen mittaisessa rallissa Printsport Racingin Ford Fiesta S2000-autoilla ajaneet Tomi Tukiainen ja Janne Vähämiko saavuttivat R4-luokan palkintokorokkeen kaksi alinta sijaa. Viimeiset vuodet valikoidusti kilpailleet suomalaiskuljettajat ajoivat ...