Tou 16, 3 vuotta sitten

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Rallicrossin Suomen mestari Toomas Heikkinen jatkaa uraansa USA:n Global-sarjassa. Joensuulainen Heikkinen kilpailee lähes 600-hevosvoimaisella OMSE Bluebeam Ford Fiestalla sarjassa, joka esiintyy Indy- ja Nascar -kisojen yhteydessä.

- Uskon, että USA:ssa tästä lajista voi saada ammatin. Mukana on jo viisi tehdastallia, ja lisää on tulossa. Jenkeissä voi luoda uran. Ainakin se on todennäköisempää kuin Euroopassa. Kyllä katse suunnattiin heti viime kauden jälkeen tänne, Heikkinen sanoo.

Heikkinen, 21, saavutti SM-tittelin vuonna 2010 lähes näytöstyyliin. Viime kaudella hän kilpaili EM-sarjassa ollen loppupisteissä kuudes.

Alkavan kauden haaste on kova, sillä samalla viivalla esiintyvät mm. lajin yhdysvaltalaiset supertähdet Ken Block, Travis Pastrana ja Dave Mirra. Sarjaan osallistuu myös kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm sekä rallicrossin 3-kertainen Euroopan mestari Sverre Isachsen.

- Tavoitteena on olla kauden puoliväliin mennessä top3-tasolla, Heikkinen miettii.

Eurooppalainen rallicross on rantautunut Jenkkeihin ryminällä parin viimeisen vuoden aikana. Laji sopii näyttävyyden ja stadiontyyppisten ratojen ansiosta erittäin hyvin moottoriurheilua rakastaville faneille.

- Tapahtuma on aina 2-päiväinen, mutta varsinainen kilpailu ja finaalit vedetään läpi sunnuntaisin kahden tunnin aikana. Kisat näytetään suorina lähetyksinä ESPN-kanavalla, ja tuo kahden tunnin action tehdään nimenomaan TV:n ehdoilla, Heikkinen kertoo.

Kilpailukausi käynnistyy Charlottessa 26. toukokuuta. Maineikkaat X-gamesit ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Los Angelesissa.

Global RallyCross 2012 kalenteri:
26.5. Charlotte
9.6. Fort Worth
30.6.-1.7. Los Angeles
14.7. New Hampshire
1.9. Atlanta
29.9. Las Vegas

Kommentointi suljettu.

Ulkomaat
Maa 4, 2 päivää sitten

Laura Suvannolla uudet rallihaasteet Saksassa

Laura Suvannolla uudet rallihaasteet SaksassaKilpailukausi 2015 tuo Laura Suvannolle paljon uusia haasteita, kun 20-vuotias turkulainen lähtee ajamaan Saksan suosittuun Opel Adam Cup -rallisarjaan. Sarja sisältää seitsemän osakilpailua, jotka ajetaan Saksan mestaruussarjan yhteydessä. Mielenkiintoa lisää vielä se, että yksi osakilpailu ajetaan elokuussa Saksan MM-rallin yhteydessä. Viimeisen ...

Hel 23, 2 viikkoa sitten

Cross Country World Cup -voitto Suomeen

Cross Country World Cup -voitto SuomeenViikonloppuna Venäjällä aivan Suomen rajan tuntumassa ajettu Northern Forest -ralli päättyi suomalaisjuhliin, kun hyvinkääläinen Tapio Suominen ja riihimäkeläinen Toni Näsman pokkasivat voiton Cross Country-rallisarjan World Cupin avauskilpailusta. Kaksikko kilpaili belgialaisen Overdrive Racing -tiimin Toyotalla, jota he testasivat viime viikolla Kiteellä. - ...

Hel 8, 4 viikkoa sitten

Breen voittoon Latvian EM-rallissa

Breen voittoon Latvian EM-rallissaViikonloppuna ajetun Latvian EM-rallin voittoon ajoi Craig Breen kartanlukijansa Scott Martinin kanssa. Breenin voittomarginaali oli lopulta selkeä, kun muut R5-kuljettajat ajautuivat yksi toisensa jälkeen ongelmiin. Toiseksi lopputuloksissa tuli Siim Plangi N-ryhmän Mitsubishilla, voittaen samalla ERC2-luokan. -Olen todella onnellinen tuloksestamme, sillä viikonloppu ...