Tou 16, 2 vuotta sitten

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Rallicrossin Suomen mestari Toomas Heikkinen jatkaa uraansa USA:n Global-sarjassa. Joensuulainen Heikkinen kilpailee lähes 600-hevosvoimaisella OMSE Bluebeam Ford Fiestalla sarjassa, joka esiintyy Indy- ja Nascar -kisojen yhteydessä.

- Uskon, että USA:ssa tästä lajista voi saada ammatin. Mukana on jo viisi tehdastallia, ja lisää on tulossa. Jenkeissä voi luoda uran. Ainakin se on todennäköisempää kuin Euroopassa. Kyllä katse suunnattiin heti viime kauden jälkeen tänne, Heikkinen sanoo.

Heikkinen, 21, saavutti SM-tittelin vuonna 2010 lähes näytöstyyliin. Viime kaudella hän kilpaili EM-sarjassa ollen loppupisteissä kuudes.

Alkavan kauden haaste on kova, sillä samalla viivalla esiintyvät mm. lajin yhdysvaltalaiset supertähdet Ken Block, Travis Pastrana ja Dave Mirra. Sarjaan osallistuu myös kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm sekä rallicrossin 3-kertainen Euroopan mestari Sverre Isachsen.

- Tavoitteena on olla kauden puoliväliin mennessä top3-tasolla, Heikkinen miettii.

Eurooppalainen rallicross on rantautunut Jenkkeihin ryminällä parin viimeisen vuoden aikana. Laji sopii näyttävyyden ja stadiontyyppisten ratojen ansiosta erittäin hyvin moottoriurheilua rakastaville faneille.

- Tapahtuma on aina 2-päiväinen, mutta varsinainen kilpailu ja finaalit vedetään läpi sunnuntaisin kahden tunnin aikana. Kisat näytetään suorina lähetyksinä ESPN-kanavalla, ja tuo kahden tunnin action tehdään nimenomaan TV:n ehdoilla, Heikkinen kertoo.

Kilpailukausi käynnistyy Charlottessa 26. toukokuuta. Maineikkaat X-gamesit ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Los Angelesissa.

Global RallyCross 2012 kalenteri:
26.5. Charlotte
9.6. Fort Worth
30.6.-1.7. Los Angeles
14.7. New Hampshire
1.9. Atlanta
29.9. Las Vegas

Kommentointi suljettu.

Ulkomaat
Elo 31, 1 kuukausi sitten

Lappi ulos, Pech voittoon Tsekin EM:ssä

Lappi ulos, Pech voittoon Tsekin EM:ssäRallin EM-sarja jatkui Viron soraosakilpailun jälkeen aina yhtä haastavilla tsekkiläisillä asfalttiteillä Barum-rallin merkeissä. Useat kärkikuljettajat kohtasivat ongelmia ja lopulta voittajaksi selvisi 7-kertainen Tsekin mestari Vaclav Pech Minin RRC-autolla. EM-sarjaa johtava Esapekka Lappi valui neljännellä erikoiskokeella hieman leveäksi nopeavauhtisessa oikeassa ja takapyörän ...

Hei 16, 3 kuukautta sitten

Viron EM-rallista laadukas tapahtuma

Viron EM-rallista laadukas tapahtumaJo menneinä vuosina auto24 Rally Estonia -kilpailu on ollut hieno ralli ja myös Baltian suurin moottoriurheilutapahtuma. Hyvin järjestetty kisa sekä nopeat ja vaativat soratiet ovat nostaneet rallin kovaan suosioon. Tänä viikonloppuna kisa ajetaan EM-arvoisena. Otepäätä huolto- ja keskuspaikkana ja Tartua lähtö- ...

Hei 14, 3 kuukautta sitten

Kopecky Skodan kotikisan voittoon, Lappi R5:n ratissa

Kopecky Skodan kotikisan voittoon, Lappi R5:n ratissaViime vuodet vahvasti monissa kansainvälisissä rallisarjoissa pärjännyt tsekkiläinen autonvalmistaja Skoda juhlisti 40-vuotista ”RS”-mallien taivalta kotikilpailussaan Bohemia-rallissa kahden erikoisväritetyn tehdasauton voimin. Skodan juhlakisassa ei muita merkkejä podiumille mahtunutkaan. Lisäksi kilpailun etuautotehtävissä nähtiin Esapekka Lapin ohjastamana nykyisen S2000-auton koriin rakennettu R5-testiauto. Kerta oli ...