Tou 16, 4 vuotta sitten

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Toomas Heikkinen haastaa jenkkitähdet

Rallicrossin Suomen mestari Toomas Heikkinen jatkaa uraansa USA:n Global-sarjassa. Joensuulainen Heikkinen kilpailee lähes 600-hevosvoimaisella OMSE Bluebeam Ford Fiestalla sarjassa, joka esiintyy Indy- ja Nascar -kisojen yhteydessä.

- Uskon, että USA:ssa tästä lajista voi saada ammatin. Mukana on jo viisi tehdastallia, ja lisää on tulossa. Jenkeissä voi luoda uran. Ainakin se on todennäköisempää kuin Euroopassa. Kyllä katse suunnattiin heti viime kauden jälkeen tänne, Heikkinen sanoo.

Heikkinen, 21, saavutti SM-tittelin vuonna 2010 lähes näytöstyyliin. Viime kaudella hän kilpaili EM-sarjassa ollen loppupisteissä kuudes.

Alkavan kauden haaste on kova, sillä samalla viivalla esiintyvät mm. lajin yhdysvaltalaiset supertähdet Ken Block, Travis Pastrana ja Dave Mirra. Sarjaan osallistuu myös kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm sekä rallicrossin 3-kertainen Euroopan mestari Sverre Isachsen.

- Tavoitteena on olla kauden puoliväliin mennessä top3-tasolla, Heikkinen miettii.

Eurooppalainen rallicross on rantautunut Jenkkeihin ryminällä parin viimeisen vuoden aikana. Laji sopii näyttävyyden ja stadiontyyppisten ratojen ansiosta erittäin hyvin moottoriurheilua rakastaville faneille.

- Tapahtuma on aina 2-päiväinen, mutta varsinainen kilpailu ja finaalit vedetään läpi sunnuntaisin kahden tunnin aikana. Kisat näytetään suorina lähetyksinä ESPN-kanavalla, ja tuo kahden tunnin action tehdään nimenomaan TV:n ehdoilla, Heikkinen kertoo.

Kilpailukausi käynnistyy Charlottessa 26. toukokuuta. Maineikkaat X-gamesit ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Los Angelesissa.

Global RallyCross 2012 kalenteri:
26.5. Charlotte
9.6. Fort Worth
30.6.-1.7. Los Angeles
14.7. New Hampshire
1.9. Atlanta
29.9. Las Vegas

Kommentointi suljettu.

Ulkomaat
Maa 24, 2 vuotta sitten

Joonas Tokee ajoi asfalttivoittoon Italiassa

Joonas Tokee ajoi asfalttivoittoon ItaliassaTalvikauden päätösrallissa ensimmäisen voittonsa SM-tasolta saavuttanut 20-vuotias Joonas Tokee suuntasi kevään tullessa kohti Italiaa, jossa hän vietti viikon opetellessa asfalttiajamisen niksejä. AKK Driver Academy -ryhmään kuuluvan Tokeen tavoitteena oli hankkia kokemusta ulkomailla kilpailemisesta sekä suomalaisille vieraammalla pinnalla eli kestopäällysteellä ajamisesta. Viime ...

Lue   Kommentointi pois käytösä
Maa 17, 2 vuotta sitten

Max Vatanen luokkavoittoon Portugalissa

Max Vatanen luokkavoittoon PortugalissaMax Vatasen tammikuussa ajama Monte Carlo -rallin ylivoimainen luokkavoitto sai jatkoa Portugalin Serras de Fafe -rallissa viikonloppuna. Kyseisessä kisassa ajettiin 12 erikoiskoetta ja yhteensä 140 erikoiskoekilometriä. RC4-luokan voitto tuli lopulta ylivoimaisella, lähes kahden minuutin marginaalilla Espanjan Pepe Lopez/Borja Rozada autokuntaan. Vatasen ...

Lue   Kommentointi pois käytösä
Maa 12, 2 vuotta sitten

Suvanto tyytyväinen Opel Adam Cupin avaukseen

Suvanto tyytyväinen Opel Adam Cupin avaukseenViime viikonloppuna ajettiin Saksassa kaksipäiväinen Saarland-ralli, joka käynnisti myös nuorille kuljettajille räätälöidyn Opel Adam Cup -rallisarjan. Cupin ensimmäinen osakilpailu toi Laura Suvannolle sijan 12 kaikkiaan reilun 20 kilpailijan joukosta. Laura Suvanto ja kartanlukija Reeta Hämäläinen olivat etukäteen päättäneet, että he aloittavat ...

Lue   Kommentointi pois käytösä