Huh 16, 2 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Ei vielä kommentteja.

Jätä kommenttisi

WRC
Huh 6, 1 viikko sitten

Ketomaalle WRC2-luokan toinen sija Portugalista

Ketomaalle WRC2-luokan toinen sija PortugalistaPortugalin MM-rallin viimeinen ajopäivä ei muuttanut asetelmia WRC2-luokan kärjessä. Jari Ketomaa taisteli luokan voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan Nasser Al-Attiyahille 11,6 sekunnilla. Ketomaa sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 10.Kärkikaksikko oli selvästi omassa kastissaan, kun kolmanneksi ehtinyt ruotsalainen rallilupaus Pontus Tidemand taipui kärjelle ...

Huh 6, 1 viikko sitten

Ogier neljännen kerran Portugalin valtias

Ogier neljännen kerran Portugalin valtiasVolkswagenin Sebastien Ogier otti neljännen Portugalin voittonsa viikonloppuna ajetussa MM-rallissa. Rallin alussa näytti siltä, että kilpailusta tulee VW-kuljettajien välinen mittelö, sillä Jari-Matti Latvala oli hyvässä vauhdissa. Mutta Latvalan vääntö ykköspaikasta päättyi viidennelle erikoiskokeelle, kun Polo WRC kaatui pyörän osuttua sisämutkassa ...

Maa 21, 4 viikkoa sitten

Lindholm Toyotan uuden WRC-auton testitöissä Italiassa

Lindholm Toyotan uuden WRC-auton testitöissä ItaliassaRallin MM-sarjaan paluuta suunnitteleva autojätti Toyota on suorittanut tällä viikolla testejä Italian Toscanan sorateillä kahden kuljettajan voimin. Aivan kehityskaarensa alkumetreillä olevan TMG Yaris WRC-auton puikoissa on nähty italialaislähteiden mukaan myös kokenut Sebastian Lindholm. Testitöitä koordinoi ainakin toistaiseksi italialainen yksityistalli. Jo useamman ...