Huh 16, 2 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Kommentointi suljettu.

WRC
Elo 4, 3 viikkoa sitten

Haapamäki yllätti vauhdillaan Suomen MM-rallissa

Haapamäki yllätti vauhdillaan Suomen MM-rallissaSastamalan Henri Haapamäki oli sunnuntaina päättyneen Suomen MM-rallin yksityiskuljettajista positiivisin yllättäjä sekä vauhdillisesti että tuloksellisesti. 25-vuotias Haapamäki voitti oman luokkansa ylivoimaisesti ja oli koko kilpailun nopein kaksivetokuljettaja. Haapamäki ja kartanlukija Marko Salminen nousivat MM-rallin lopputuloksissa sijalle 15, joka on harvinaisen kova ...

Elo 3, 3 viikkoa sitten

Ketomaalle jälleen toiseksi korkeimmat MM-pisteet

Ketomaalle jälleen toiseksi korkeimmat MM-pisteetNeste Oil Rallissa luokkavoittoa puolustanut Jari Ketomaa joutui nyt tyytymään kotikisassaan WRC2-luokan toiseen sijaan, joka oli mikkeliläiselle Ford-kuljettajalle jo kauden neljäs kakkossija. Tämäkin pistepotti, 18 pistettä, nosti Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin luokan MM-sarjassa yhdeksän pisteen päähän sarjakärjestä. - Päätöspäivänä sunnuntaina ...

Elo 2, 4 viikkoa sitten

Ketomaa vaikeuksien jälkeen WRC2:n kakkosena

Ketomaa vaikeuksien jälkeen WRC2:n kakkosenaSuomen MM-osakilpailun Neste Oil Rallin WRC2-luokkaa 15 erikoiskokeen ajan hallinnut Jari Ketomaa kärsi sen jälkeen monista vaikeuksista, jotka hidastivat lauantaina hänen menoaan yhteensä yli neljän minuutin verran. Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin hidasteena olivat kaksi rengasrikkoa ja auton tekniset ongelmat. Mikkeliläiskaksikko ...