Huh 16, 2 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Kommentointi suljettu.

WRC
Syy 10, 6 päivää sitten

Ketomaa tähtää luokkavoittoon Australiassa

Ketomaa tähtää luokkavoittoon AustraliassaJari Ketomaa on valmiina Australian MM-rallin haasteisiin hyvien ennakkotestien ja onnistuneen nuotitusjakson päätteeksi. Drive Dmack World Rally Teamin kanssa WRC2-luokan maailmanmestaruutta tavoitteleva Ketomaa tiedostaa, että kilpakumppanit olisi syytä pitää takana tässä kilpailussa. Mikkeliläinen rallikuljettaja on ajanut erittäin hyvin tämän kauden MM-ralleissa, ...

Elo 18, 4 viikkoa sitten

Latvalan INCAR EK26 Ruuhimäki

Latvalan INCAR EK26 RuuhimäkiPalataanpas vielä hienoihin hetkiin, kun suomalaiskuski voitti Neste Oil Rallin neljän vuoden tauon jälkeen. Tästä linkistä löytyy myös Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan Incar-video EK26:lta Ruuhimäestä, jonka jälkeen VW-tallin kaksikko pääsi tuulettamaan voittoa. Selaa SOITTOLISTALTA kohta 11/14 josta Incar löytyy: Kuva: Taneli ...

Elo 4, 1 kuukausi sitten

Haapamäki yllätti vauhdillaan Suomen MM-rallissa

Haapamäki yllätti vauhdillaan Suomen MM-rallissaSastamalan Henri Haapamäki oli sunnuntaina päättyneen Suomen MM-rallin yksityiskuljettajista positiivisin yllättäjä sekä vauhdillisesti että tuloksellisesti. 25-vuotias Haapamäki voitti oman luokkansa ylivoimaisesti ja oli koko kilpailun nopein kaksivetokuljettaja. Haapamäki ja kartanlukija Marko Salminen nousivat MM-rallin lopputuloksissa sijalle 15, joka on harvinaisen kova ...