Huh 16, 4 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Kommentointi suljettu.

WRC
Maa 19, 11 kuukautta sitten

Neste Oil Rallin reitti julki

Neste Oil Rallin reitti julkiTämänvuotisen Neste Oil Rallin reitti julkaistiin torstaina. Heinä-elokuun vaihteessa ajettavan kotoisen MM-rallimme reitti mukailee vahvasti viimevuotista, jota on kehuttu kilpailun parhaaksi ikinä. Lisämomenttia on ruuvattu perjantaille – ei huoltoa koko päivänä. Kylmä pää on valttia kun tullaan lähes 160 EK-kilometriä ...

Maa 8, 11 kuukautta sitten

Ketomaa Meksikossa WRC2-luokan kolmanneksi

Ketomaa Meksikossa WRC2-luokan kolmanneksiMeksikon ralli oli toinen MM-osakilpailu peräkkäin, jolloin Jari Ketomaa oli kilpailun paras suomalaiskuski. Hän sijoittui sunnuntaina päättyneessä rallissa sijalle 10 ja saavutti kolmannen sijan WRC2-luokasta. Rallin voitti jälleen Sebastien Ogier ja harmillisesti Jari-Matti Latvala jäi ajovirheen hidastamana sijalle 15. Ketomaa siirtyi ...

Hel 16, 12 kuukautta sitten

WRC2-luokka Ketomaan kontrollissa maaliin saakka

WRC2-luokka Ketomaan kontrollissa maaliin saakkaRuotsin MM-rallin ainoa valopilkku suomalaisittain oli Jari Ketomaan ja Kaj Lindströmin selkeä voitto WRC2-luokassa. Mikkeliläiskaksikko repäisi muihin eroa heti kilpailun avauspäivänä ja sen jälkeen he pystyivät kontrolloimaan tilannetta ja välttämään ylimääräiset riskit. Ford Fiesta R5 -autolla ajava Ketomaa pystyi pitämään kurissa ...