Huh 16, 3 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Kommentointi suljettu.

WRC
Mar 17, 1 kuukausi sitten

Haapamäki liukasteli Walesissa WRC3-luokan kolmanneksi

Haapamäki liukasteli Walesissa WRC3-luokan kolmanneksiCitroënin Henri Haapamäki selviytyi ensimmäisestä Walesin MM-rallista kunnialla maaliin ja heti palkintopallille. Haapamäki yhdessä Marko Salmisen kanssa ajoi haastavissa olosuhteissa WRC3-luokan kolmanneksi. Kolmen pitkän päivän MM-rupeamaan mahtui pari ajovirhettä ja vastapainoksi tukku WRC3-luokan pohja-aikoja. - Rallin avauspäivänä perjantaina tapahtunut ajovirhe vei ...

Mar 16, 1 kuukausi sitten

Ketomaa ajoi luokkavoitolla MM-hopealle

Ketomaa ajoi luokkavoitolla MM-hopealleSunnuntaina Walesin MM-rallin päätöspäivänä ei nähty muutoksia WRC2-luokan kärkisijoilla. Alusta saakka luokkaa hallinnut Jari Ketomaa pokkasi ylivoimaisen voiton ja luokkansa täydet MM-pisteet. Rallin kokonaiskilpailussa hän ajoi Fordillaan sijalle 12. Kauden viimeisen osakilpailun luokkavoitto nosti Ketomaan ja kartanlukija Kaj Lindströmin sarjapisteissä hopealle. Vankassa ...

Mar 16, 1 kuukausi sitten

Hirvonen eläkepäiville Walesin kakkostilalta

Hirvonen eläkepäiville Walesin kakkostilaltaSebastien Ogier ja kartanlukija Julien Ingrassia ottivat kauden kahdeksannen voittonsa tänään päättyneessä Walesin MM-rallissa. Sunnuntai oli voittoisille ranskalaisille lähinnä läpiajelupäivä, sillä toisena ollut Mikko Hirvonen oli päivään lähdettäessä noin minuutin päässä, eikä siten uhannut Volkswagenin voittoa. -Tämä on ehdottomasti paras tapa ...