Huh 16, 3 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Kommentointi suljettu.

WRC
Hel 16, 2 viikkoa sitten

WRC2-luokka Ketomaan kontrollissa maaliin saakka

WRC2-luokka Ketomaan kontrollissa maaliin saakkaRuotsin MM-rallin ainoa valopilkku suomalaisittain oli Jari Ketomaan ja Kaj Lindströmin selkeä voitto WRC2-luokassa. Mikkeliläiskaksikko repäisi muihin eroa heti kilpailun avauspäivänä ja sen jälkeen he pystyivät kontrolloimaan tilannetta ja välttämään ylimääräiset riskit. Ford Fiesta R5 -autolla ajava Ketomaa pystyi pitämään kurissa ...

Hel 15, 2 viikkoa sitten

Tiukka kisa Ruotsissa, liian tuttu voittaja

Tiukka kisa Ruotsissa, liian tuttu voittajaRuotsin MM-ralli päättyi jännän sekuntitaistelun jälkeen Sebastien Ogierin juhliin. Kolme kuskia oli kiinni voitossa ennen viimeistä EK:ta, mutta niin vain mestari näytti jälleen suuruutensa. Rallin alussa Jari-Matti Latvala kamppaili kärkipaikasta Ogierin kanssa. Tallikavereiden keskinäinen vääntö loppui EK9:llä, kun pätkän alussa ...

Hel 11, 2 viikkoa sitten

Ketomaa tähtää voittoihin WRC2-luokassa

Ketomaa tähtää voittoihin WRC2-luokassaTänä viikonvaihteena ajettava Ruotsin MM-ralli käynnistää Jari Ketomaan kilpailukauden. Mikkeliläinen rallikuljettaja ajaa viime vuoden tapaan WRC2-luokassa tutulla Ford Fiesta R5-autolla ja Dmackin renkailla, joiden kehitystyössä hän on ollut tiiviisti mukana viime vuosien aikana. Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström olivat viime vuonna ...