Huh 16, 4 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Kommentointi suljettu.

WRC
Maa 19, 2 vuotta sitten

Neste Oil Rallin reitti julki

Neste Oil Rallin reitti julkiTämänvuotisen Neste Oil Rallin reitti julkaistiin torstaina. Heinä-elokuun vaihteessa ajettavan kotoisen MM-rallimme reitti mukailee vahvasti viimevuotista, jota on kehuttu kilpailun parhaaksi ikinä. Lisämomenttia on ruuvattu perjantaille – ei huoltoa koko päivänä. Kylmä pää on valttia kun tullaan lähes 160 EK-kilometriä ...

Lue   Kommentointi pois käytösä
Maa 8, 2 vuotta sitten

Ketomaa Meksikossa WRC2-luokan kolmanneksi

Ketomaa Meksikossa WRC2-luokan kolmanneksiMeksikon ralli oli toinen MM-osakilpailu peräkkäin, jolloin Jari Ketomaa oli kilpailun paras suomalaiskuski. Hän sijoittui sunnuntaina päättyneessä rallissa sijalle 10 ja saavutti kolmannen sijan WRC2-luokasta. Rallin voitti jälleen Sebastien Ogier ja harmillisesti Jari-Matti Latvala jäi ajovirheen hidastamana sijalle 15. Ketomaa siirtyi ...

Lue   Kommentointi pois käytösä
Hel 16, 2 vuotta sitten

WRC2-luokka Ketomaan kontrollissa maaliin saakka

WRC2-luokka Ketomaan kontrollissa maaliin saakkaRuotsin MM-rallin ainoa valopilkku suomalaisittain oli Jari Ketomaan ja Kaj Lindströmin selkeä voitto WRC2-luokassa. Mikkeliläiskaksikko repäisi muihin eroa heti kilpailun avauspäivänä ja sen jälkeen he pystyivät kontrolloimaan tilannetta ja välttämään ylimääräiset riskit. Ford Fiesta R5 -autolla ajava Ketomaa pystyi pitämään kurissa ...

Lue   Kommentointi pois käytösä