Huh 16, 2 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Ei vielä kommentteja.

Jätä kommenttisi

WRC
Hei 10, 3 viikkoa sitten

Video Hyundain NORF-testeistä

Video Hyundain NORF-testeistäRallisport.net oli paikalla, kun Hyundai Shell World Rally Team aloitti ensimmäisenä WRC-tallina tämän kesän Neste Oil Rallin ennakkotestit. Nelipäiväisen testijakson aluksi Juho Hänninen ajoi kaksi päivää ja loput kaksi oli Thierry Neuvillen ohjelmassa. Neuville järjesti ylimääräistä ohjelmaa, kun testijakso tallin julkaiseman ...

Hei 4, 4 viikkoa sitten

Neste Oil Rallin ilmoittautuneiden lista julki

Neste Oil Rallin ilmoittautuneiden lista julkiSuomen MM-rallin, Neste Oil Rallin, ilmoittautuminen päättyi maanantaina 30.6. FIA:n hyväksymä kilpailuun ilmoittautuneiden luettelo julkaistiin tänään, perjantaina 4.7. Mukaan kilpailuun ilmoittautui 81 autokuntaa. Keski-Suomen sorateillä nähdään MM-rallin kuninkuusluokan, WRC:n, kaikki kovimmat nimet sekä tukku mielenkiintoisia haastajia. Neste Oil Rallin lähtöviivalle ...

Kes 29, 4 viikkoa sitten

Ketomaa toinen Puolan WRC2-luokassa

Ketomaa toinen Puolan WRC2-luokassaPuolan MM-rallin viimeinen kilpailupäivä sunnuntai ei muuttanut tilannetta WRC2-luokan kärjessä, joten Jari Ketomaa ajoi luokan toiseksi. Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström sijoittuivat rallin kokonaiskilpailussa 12. sijalle. Rallin voittoon ajoi jälleen vastustamattomasti VW-kuski Sebastien Ogier, paras suomalainen oli Mikko Hirvonen neljännellä ...