Huh 16, 3 vuotta sitten

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Toyotan paluuta rallikehiin odotetaan

Japanilainen autojätti Toyota on tekemässä paluuta ralliin. Epäonnistuneen F1-projektin jälkeen merkkiä ei ole moottoriurheilussa paljoa nähty. Alkuvuodesta Toyota kuitenkin ilmoitti lähtevänsä mukaan Le Mans -ratakilpailuun ja nyt huhutaan jo paluusta rallin MM-sarjaan.

Yleisellä tasolla merkki on tekemässä paluuta rallin pariin. Huhtikuussa Japanissa paljastettiin uusi Toyota GT 86-kilpa-auto, jolla tullaan ajamaan Nürburgringin 24 tunnin kilpailu sekä Japanin kestävyysrataluokkaa. Ralliin liittyen Toyota ilmoitti, että se tulee ajattamaan kahta GT 86 autoa myös Japanin rallimestaruussarjassa.

Huhut paluusta rallin MM-sarjaan ovat saaneet huhtikuussa vahvaa nostetta alleen, kun useat eri mediat uutisoitsivat Kölnissä majaansa pitävän Toyotan kilpailutoiminnasta vastaavan TMG:n kehittävän 1,6 litraista turbomoottoria – joka siis sopisi sellaisenaan erinomaisesti rallin MM-sarjan nykyisiin moottorisääntöihin. Kevään aikana Toyota on rekrytoinut useita uusia insinöörejä projektin pariin.

Toyotan sisältä tihkuneiden tietojen mukaan yritys olisi hyvin kiinnostunut rallin MM-sarjasta ja pohtii kovasti paluuta – täten 1,6-litraisen turbomoottorin kehittäminen kielii alkaneesta ralliprojektista. Toyota noudattaisi paluussaan kaavaa, jossa se ensin valmistaisi autosta S2000-version, jota myisi asiakkaille ja tämän jälkeen jalostaisi autosta WRC-mallin.

TMG:n kehittämä moottori aiotaan lähiaikoina kiinnittää autoon ja tuo malli lienee pieni Yaris. Rallin MM-sarjaan kyseinen auto ei kuitenkaan kävisi, sillä se on nykyluokitusten mukaan liian pieni. Siksi mahdolliseksi WRC-autoksi täytyisi valita isompi malli, mitä ilmeisimmin Auris.

Kommentointi suljettu.

WRC
Lok 5, 3 viikkoa sitten

Latvala ajoi asfalttivoiton Suomeen

Latvala ajoi asfalttivoiton SuomeenMelko tarkalleen 15 vuotta ehti kulua edellisestä asfalttirallin suomalaisvoitosta rallin MM-sarjassa ennen kuin Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila ajoivat voittoon Ranskan MM-rallissa. Latvalaa ennen puhtaalla assulla meikäläisistä voittoon olivat kyenneet ainoastaan Markku Alén ja Tommi Mäkinen. - Tämä on ollut haaveeni. ...

Lok 2, 3 viikkoa sitten

Delecour vauhdissa: haastattelussa ja Porschen ratissa

Delecour vauhdissa: haastattelussa ja Porschen ratissaEnnen viikonlopun Ranskan MM-rallia median suurimman mielenkiinnon kohteena on ollut kuljettaja, joka voitti 20 vuotta sitten Monte Carlon MM-rallin. Eli kyseessähän on ikinuori, 52-vuotias Francois Delecour, joka osallistuu Ranskan osakilpailuun Porsche 911 RGT-kilpurilla. On mielenkiintoista nähdä, millaisia pätkäaikoja Delecour kuivalla assulla ...

Syy 21, 1 kuukausi sitten

Haapamäki Citroenilla Walesin MM-ralliin

Haapamäki Citroenilla Walesin MM-ralliinSuomen MM-rallissa kaksivetoisella Citroën C2 -mallilla luokkansa ylivoimaisesti voittanut Henri Haapamäki ja kartanlukija Marko Salminen hakevat Jyväskylän menestyksen jatkeeksi kilpailukokemusta Walesin MM-rallissa. Hannus Rally Teamia edustava kaksikko starttaa marraskuun puolivälissä ajettavaan kilpailuun Autosport Technologyn rakentamalla Citroën DS3 R3T -autolla ja ...